Toimitusehdot

Tilatut tuotteet lähetämme Itellan kautta postitoimipaikkaasi mahdollisimman nopeasti tilauksen saatuamme.Luottokortilla maksettaessa on kortinhaltijan oltava myös tilaaja. Jos hukkaat postiennakkoilmoituksen, ota yhteys Mopo Sport asiakaspalveluun tai suoraan postiin. Hinnat ovat voimassa sitoumuksetta. Toimitamme ulkomaille vain etukäteen maksettuja tilauksia.

Ulkomaan lähetykset

Verkkokauppamme kautta voi tällä hetkellä tilata vain Suomeen toimitettavia paketteja. Mikäli haluat pakettisi toimitettavan ulkomaille, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Hinnat

Pidätämme oikeuden nettikaupassa olevien hintojen sekä tietojen muuttumiseen. Emme vastaa mahdollisista virheistä tiedoissa. Pyrimme korjaamaan virheet heti ne havaittuamme.

Huomautukset

Huomatukset ostetuista tuotteista voi tehdä Mopo Sportiin, osoitteeseen palaute@moposport.fi. Kuljetuksista vastaa kuljetusyhtiö (Normaalisti Itella Oyj). Postista voi kysyä paketista (Postin asiakaspalvelu puh. 0200-71000) pyytämällä ensin Mopo Sportilta paketin jäljittämiseen tarvittava pakettikoodi (JJFI6023…). Seurantakoodi toimitetaan automaattisesti sähköpostilla kun tilaus on käsitelty.Mopo-Sport huollosta tulleista tuotteista tehtävät huomautukset tulee myös tehdä 14 vrk kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Huomautusajan jälkeen tehdyistä töistä veloitamme tuntiveloituksen mukaisesti.

Yleiset maksuehdot

Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä lähetämme maksukehoituksen, josta veloitamme normaalin hinnaston mukaisesti. Jos lasku jää maksukehoituksesta huolimatta maksamatta, perimme siitä korkolain mukaista korkoa ja ryhdymme perintälain suomiin toimenpiteisiin.

Maksut maksukorteilla ja pankkien verkkomaksuilla

Maksupalvelun tarjoaja

Paytrail Oyj,
2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 JYVÄSKYLÄ
Finland
asiakaspalvelu@paytrail.com
Puh. +358 207 181830 (ark 8-19)

Paytrail Oyj (Paytrail) on Finanssivalvonnan valvonnan alainen maksulaitos ja toimii maksupalveluntarjoajana kauppiaille. Paytrail välittää asiakkaan (kuluttaja, yritys tai yhteisö) maksuja kauppiaalle. Maksu voidaan toteuttaa Paytrail:n maksupalvelussaan tukemilla tai tuottamilla maksutavoilla, jotka kauppias on sopinut ottavansa Paytrail:n palvelun kautta käyttöönsä. Kauppias saa tiedon onnistuneesta maksusta välittömästi.

Palautusoikeus

Teillä on kuluttajasuojalain mukainen palautusoikeus,
jota käyttäessänne voitte asioida suoraan kauppiaan kanssa.

Tietoa maksutavoista

Pankin verkkopalvelussa vastaanottajana näkyy Svea Oy.
Maksu tilitetään kauppiaalle.

Korttimaksujen osalta Svea näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Verkkopankki- ja luottokorttimaksujen turvallisuus

Verkkokaupan maksutapahtumat on toteutettu siten, että Mopo-Sport ei saa selville käyttäjän tili- tai luottokorttitietoja. Pankki- ja luottokorttimaksut tapahtuvat suojatulla yhteydellä. Kaikki maksutapahtumat tapahtuvat suoraan luottoyhtiön tai pankin kautta.

Omistusoikeus

Tilattujen tuotteiden omistusoikeus siirtyy asiakkaalle vasta kun tuotteet ovat kokonaisuudessaan maksettu.

Erimielisyydet ja riitatilanteet

Riitatilanteet, joita ei voida osapuolten välillä sopia, annetaan myyjän kotipaikkakunnan käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

Asiakasrekisteri

Mopo Sport asiakasrekisterissä olevia tietoja voidaan käyttää Mopo Sportin viestintään. Sinulla on aina mahdollisuus kieltää viestintä. Asiakastietoja ei luovuteta ulkopuolisille.